akujala.blogg.se

Är kristendomen och Jesus något för alla?

Publicerad 2017-08-27 20:46:00 i Undervisning,

Eller är kristendomen bara något för de präktiga, själsligt starka, fina och välutbildade människorna och de som har allt på plats i sitt liv som kan tyckas vara värdefullt? T ex människor som är friska, snygga, starka och har en fin kärnfamilj med en fantastisk jobbkarriär, fin villa med bil och allt ordnat och fint. En del som sett kristna tycker kanske att de verkar vara och ha det så här. Missförstå mig inte, det är ju inte fel att ha det bra och lyckas. Någon som läser detta kanske tycker att kristendomen istället är något bara för de som andra ser som värdelösa och för dem som har misslyckats och är nersupna, psykiskt svaga och små och rädda. Ja det finns väl olika syn på detta. Jesus och kristendomen är något alla, både lyckade och s k mindre lyckade människor. Idag vill jag i alla fall inrikta mig på den kategorin av människor som är svaga, har det jobbigt, inte har lyckats i livet osv. Jag känner att jag verkligen vill ge hopp till de människor som det mänskligt sett inte finns något hopp för. Du som inte känner att du tillhör den kategorin av människor kan ju läsa detta ändå och kanske lära dig något och på så sätt hjälpa människor.
För det första vi som är troende och frälsta vi behöver ge ut evangeliet till människor så de får veta att Gud älskar dem och vill frälsa dem. Det får vi först göra. Sedan när människor blivit frälsta behöver de veta att de har blivit nya skapelser i Jesus Kristus:
2 Kor 5:17: ”Om någon är i Kristus är han alltså en ny skapelse. Det gamla är förbi, något nytt har kommit.”
De som blivit frälsta behöver få veta att de nu blivit helt nya skapelser. Visst man har sin personlighet och sitt utseende men personligheten kanske inte är utblommad så särskilt mycket. Kanske människor har blivit kuvade genom livets svårigheter, en del kanske blivit mobbade, svikna av föräldrar, blivit misshandlade, utnyttjade sexuellt och våldtagna m m. Många har kanske levt i grov synd och personligheten har blivit besudlad och nergeggad så man knappt ser den egentliga personen som Gud skapat. När en människa blir frälst får den bli renad genom Jesu blod från allt av elände, smuts och synd. Människor kan vara svårt sargade i sina själar och Jesus kan också hela detta fullständigt. När vi blir frälsta får vi lämna vårt gamla liv och den gamla besudlade och skadade människan och så får vi klä oss i den nya människan. Läs gärna:
Ef 4:22-24: ”Därför ska ni lämna ert gamla liv och lägga bort den gamla människan som går under, bedragen av sina begär. Låt er förnyas till ande och sinne och klä er i den nya människan, som är skapad till likhet med Gud i sann rättfärdighet och helighet.”
Här ser vi också att vi behöver förnya vårt sinne och det gör vi genom att läsa Bibeln. Börja läs Nya testamentet. Vi är vad Guds Ord säger att vi är och vi kan göra vad Guds Ord säger att vi kan göra.
Joh 12:46: ”Jag har kommit till världen som ett ljus, för att ingen som tror på mig ska bli kvar i mörkret”.
Vi behöver inte vara kvar i det mörker vi var i innan vi tog emot Jesus och Hans Frälsning. Nu är vi Guds barn och tillhör Guds familj. Vi kan också läsa i Bibeln att vi är korsfästa med Kristus och nu lever Han i oss och inte vi själva. Är det inte fantastiskt att Jesus som är så underbar och perfekt lever och bor i oss? Läs:
Gal 2:19-20: ”Jag har genom lagen dött bort från lagen för att leva för Gud. Jag är korsfäst med Kristus, och nu lever inte längre jag, utan Kristus lever i mig. Och det liv jag nu lever i min kropp, det lever jag i tron på Guds Son som har älskat mig och utgett sig för mig.”
1 Kor 3:16: ” Vet ni inte att ni är Guds tempel och att Guds Ande bor i er?
Vi är Guds tempel. Gud bor i oss. Vi kan tycka att vi är små och svaga i oss själva men det spelar ingen roll för vi behöver inte sätta vår tillit till oss själva utan till Gud som bor i oss. Här kan du läsa fler uppbyggande bibelord
Fil 4:13: ”Allt förmår jag i honom som ger mig kraft. ”
Sak 4:6: ”Inte genom styrka, inte genom kraft, utan genom min Ande, säger Herren Sebaot.”
2 Kor 12:9: ”men han svarade mig: "Min nåd är nog för dig, för min kraft fullkomnas i svaghet."
Därför vill jag hellre berömma mig av min svaghet, för att Kristi kraft ska vila över mig”.
Vi kan vara modlösa och svaga, men vi kan få ta emot Guds kraft och vara fyllda av Guds kärlek istället. Gud älskar oss och ger oss mod. Läs:
2 Tim 1:7: ”Gud har inte gett oss modlöshetens ande, utan kraftens, kärlekens och självbehärskningens Ande”.
Vi behöver inte längre vara bundna av något negativ som varit, av synd eller djävul för den Sonen sätter fri är verkligen fri.
2 Kor 3:17-18: ”Herren är Anden, och där Herrens Ande är, där är frihet. Och alla vi som med obeslöjat ansikte ser Herrens härlighet som i en spegel, vi förvandlas till en och samma bild, från härlighet till härlighet. Det sker genom Herren, Anden”.
Vi förvandlas, från härlighet till härlighet och det sker genom Guds Ande. Fantastiskt.
Det spelar ingen roll hur svaga och små vi må vara och känna oss i oss själva för vi kan vara och bli starka i Herren och i Hans väldiga kraft.
Ef 6:10-11: ”Till sist, bli starka i Herren och i hans väldiga kraft. Ta på er hela Guds vapenrustning, så att ni kan stå emot djävulens listiga angrepp”.
Vi behöver inte heller vara deppiga faktiskt för fröjd i Herren är vår starkhet.
Nehemja 8:10: ”Var inte bedrövade, ty glädje i Herren är er starkhet”.
Herren förlåter oss och vi behöver förlåta de som gjort oss illa. När vi förlåter kan vi också bli hela inombords. Är vi väldigt bundna av djävulen och hans bojor och band kan vi få förbön av andra kristna som kan sätta oss fria i Jesu namn. Sedan är det viktigt att varje dag ta in Guds Ord Bibeln, umgås med Herren Jesus och ta emot Hans kraft, smörjelse och styrka varje dag. Vi behöver Hans kärlek och gemenskap ständigt. Var välsignad!

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela