akujala.blogg.se

Humanreligiösa stoppklossar, vad är det?

Publicerad 2018-07-09 12:02:00 i Väckande tankar,

Tyvärr finns det sådana stoppklossar i många frikyrkor idag. Har själv stött på dem. Hur känner man igen dem då? Jo, de står inte för väckelsekristendom. Dvs normal kristendom som vi t ex kan läsa om i Apostlagärningarna i Bibeln. Hur fungerar dessa stoppklossar då? De kan sitta i väckelsemöten och de börjar kvida och lida och må oerhört dåligt när Gud börjar verka. Bibeln, Guds Ord predikas ut kraftfullt och klart, det är hängiven bön och lovsång och underbara eftermöten där Gud frälser, botar och fyller människor med den Helige Ande t ex. Ja då mår dessa stoppklossar dåligt och får det jobbigt.

Om det är vanliga medlemmar som inte har någon makt i församlingen så kanske de inte kan hindra vad som sker särskilt mycket, men om det är äldste, kanske äldstefruar, pastorsfruar eller självaste pastorn så kan de gå riktigt illa. Då sätts begränsningar in. Man vill då att det hela ska bli sansat, man börjar tänka på att mötena inte kan vara så särskilt långa. Bönen ska inte vara andlig utan fin och själsligt vältalig, inledningsorden ska vara vältaliga, fokus blir själslig underhållning, ja listan kan göras mycket längre. I alla fall så ser man ganska snabbt att väckelsen tynar ut och allt går tillbaka till det gamla traditionella hjulspåren. Vi kan läsa 1 Tess 2:13-16 där vi kan se att en del tar emot Guds ord, men sedan finns det de som driver bort de som ger ut Guds ord och evangelium och på så sätt hindras människors frälsning (läs särskilt vers 15-16): "13 Därför tackar vi alltid Gud för att ni tog emot Guds ord som vi predikade och tog det till er, inte som människors ord utan så som det verkligen är: Guds ord som är verksamt i er som tror. 14 Ni bröder har ju blivit efterföljare till Guds församlingar i Judeen som lever i Kristus Jesus. Ni har fått utstå samma lidanden från era landsmän som de har fått från judarna, 15 som dödade både Herren Jesus och profeterna och som nu har drivit bort oss. De behagar inte Gud, och de motarbetar alla människor 16 när de försöker hindra oss från att predika för hedningarna så att dessa blir frälsta. Så fyller de ständigt sina synders mått. Men vredesdomen har till slut kommit över dem."

En del andra kan få det jobbigt när Gud använder andra och inte just dem. De har avundsjuka och så fort det händer något t ex människor blir frälsta, helade och när människor börjar leva nära Jesus och följa Honom ja då vill de styra upp det hela och hindra väckelseskedet och även hindra dem som verkar i det. Läs ett exempel från Bibeln här: 3 Joh 1:9-11: "Jag har skrivit till församlingen, men Diotrefes, som gärna vill vara främst bland dem, tar inte emot oss. 10 Om jag kommer ska jag därför påminna om det han gör, hur han sprider elakt förtal om oss. Och han nöjer sig inte med det, utan han vägrar ta emot bröderna, och när andra vill göra det hindrar han dem och driver ut dem ur församlingen. 11 Älskade broder, följ inte dåliga exempel utan goda. Den som gör det goda tillhör Gud. Den som gör det onda har inte sett Gud."

Peter och jag har fått se mycket gott hända under åren som vi bl a rest i tjänst för Herren, men tyvärr har vi också fått se fiender hindra och förstöra. Vad gör man då för att motverka sådant? Man kan be för motståndarna, att de ser sin synd och kan vända om. Man får överlämna dem till Herren och välja att önska dem allt gott nu och för evigt, men man kan be att Gud stoppar dem och det är verkligen gott att be så. De slipper fortsätta i detta dåliga att vara motståndare till vad Gud gör och de blir inte till hinders för t ex människors frälsning och vandring med Herren. Sedan kan man inte sätta sig ner och deppa över att det är så här illa ibland i vissa församlingar. Man får fortsätta själv se till att gå rätt med Herren, springa sitt lopp och inte titta sig blind på att vissa inte vill ta emot från Herren. Jordklotet är stort och många människor behöver bli frälsta. Så se till att vara ledd av Herren så du kan fullborda ditt lopp. Vi kan inte ta ansvar för om vissa människor säger nej till vad Gud gör och vill göra, de får de ta med Gud en dag. Var välsignad!

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela