akujala.blogg.se

Vill du förlora ditt anseende och vittna om Jesus, om vad Han gör och har gjort?

Publicerad 2018-07-09 14:20:00 i Väckande tankar,

En del människor som har ett fint anseende och som andra tycker är så fina och bra, de vill gärna ha kvar detta. När man vittnar om Jesus och vad Han har gjort så kan man förlora sitt anseende totalt och det är inte alla beredda på. Det är därför som Jesus ofta använder sådana som s k inget är i andra människors ögon dvs de som inte haft något fint anseende. De är ofta öppna och villiga i sina hjärtan för att vittna om Jesus för de har ju ändå inget att förlora, men de andra som har ett fint anseende kanske inte vill vittna om Jesus för de kan ju komma på skam då. Nyligen läste jag Markus 5:1-20:"1 Så kom de över till gerasenernas område på andra sidan sjön. 2 När Jesus steg ur båten, kom en man emot honom från gravarna. Han hade en oren ande 3 och bodde bland gravarna. Ingen kunde binda honom längre, inte ens med kedjor. 4 Flera gånger hade han blivit bunden med fotbojor och kedjor, men han hade slitit av kedjorna och brutit sönder bojorna. Ingen var stark nog att rå på honom. 5 Ständigt, natt och dag, höll han till bland gravarna och uppe i bergen och skrek och sargade sig själv med stenar. 6 När han nu fick se Jesus på långt håll, kom han springande och föll ner för honom 7 och skrek högt: "Vad har du med mig att göra, Jesus, den högste Gudens Son? Lova mig inför Gud att du inte plågar mig!" 8 Jesus hade nämligen just sagt till honom: "Du orena ande, far ut ur mannen!" 9 Nu frågade han honom: "Vad är ditt namn?" Mannen svarade: "Mitt namn är Legion, för vi är många." 10 Och han bad gång på gång att Jesus inte skulle driva bort dem från området.
11 Där gick en stor svinhjord och betade vid berget. 12 Andarna bad honom: "Skicka oss till svinen, så att vi kan fara in i dem!" 13 Det tillät han. De orena andarna for ut ur mannen och in i svinen, och hjorden rusade utför branten ner i sjön. Det var ungefär två tusen svin som drunknade i sjön. 14 De som vaktade dem flydde och berättade om det i staden och ute på landet, och man gick för att se vad som hade hänt. 15 När de kom till Jesus och såg den besatte som hade haft legionen sitta där, klädd och vid sina sinnen, blev de rädda. 16 De som var ögonvittnen berättade för folket vad som hade hänt med den besatte och med svinen. 17 Då bad de att Jesus skulle lämna deras område. 18 När han steg i båten, bad mannen som hade varit besatt om att få följa med honom. 19 Men Jesus lät honom inte göra det utan sade: "Gå hem till de dina och berätta för dem om allt som Herren har gjort med dig och hur han förbarmat sig över dig." 20 Då gick mannen och började ropa ut över hela Dekapolis allt som Jesus hade gjort med honom. Och alla var förundrade."

Tänk att Jesus satte denne dyrbare man fri. Jesus sa till mannen: Gå och berätta detta för de dina, men mannen började ropa ut över hela Dekapolis allt vad Jesus har gjort med honom. Mannen var ökänd och hade hållit till bland gravarna där han ropat och sargat sig själv med stenar. Han hade betett sig oehört sjukt. Sedan när Jesus satte honom fri blev han fullständigt frimodigt att ropa ut allt detta underbara Jesus gjort med honom. Detta fick mig att tänka på att ofta använder Jesus än idag sådana människor som blivit fria från eländiga liv. När Jesus förvandlat dem så blir de så glada och frimodiga att de gärna berättar om vad Jesus gjort för dem för allt och alla. Mannen som Jesus satte fri som vi läste om från Markus evangeliet hade verkligen inget anseende. Han hade skämt ut sig fullständigt där bland gravarna, naken, skrikande osv. Han hade alltså inget anseende att förlora så han berättade frimodigt om vad Jesus gjort med honom. Det som jag också tänkte på var att mannen inte ens var andedöpt när han frimodigt vittnade om vad Jesus gjort med honom (den Helige Ande utgöts ju på Pingstdagen) men mannen hade varit galen när han var bunden av djävulen och nu när han blivit satt fri av Jesus så hade han inget att förlora på att vara frimodig för Jesu skull. Det var lite om mina tankar när jag läste detta avsnitt från Bibeln. Var välsignad!

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela