akujala.blogg.se

Mjölk och välling, ska vi stanna där?

Publicerad 2013-10-16 15:00:00 i Undervisning,

Många kristna har fått mjölken och vällingen. Många har fått undervisning om vilka vi är i Kristus, Guds nåd och rättfärdiggörelsen av tro och nåd, undervisning om Guds kärlek osv och då är man mogen att ta till sig lite matigare undervisning. Om du verkligen förstått hur mycket Gud älskar dej och om du upplevt hur underbar Jesus är så är du mogen för tuffare tag som t ex helgelse. Vill du växa upp och bli en mogen och fullvuxen kristen så våga gå vidare och bestäm dej för att inte längre vara ett barn eller en bebis i Kristus där du bara vill ha den andliga mjölken och vällingen och där det ständigt behövs blöjbyten osv.
 
 
Vi behöver verkligen ha vår grund i att vi är fullt älskade och accepterade av Gud genom Jesus. Våra egna gärningar kan inte imponera på Gud överhuvudtaget. När vi blir genomsyrade av gemenskapen med Gud och Hans kärlek och när vi vet att vi är frälsta av nåd och inte pga oss själva så är vi mogna för att gå vidare. Det som är fel är när man tror att man behöver inte göra någonting eller kan göra vad som helst bara för att vi är frälsta av nåd. Man har misstolkat Guds kärlek och nåd. När vi blir frälsta kan vi få full frihet från allt som Satan bundit oss i av synd och elände. Vi blir verkligen fria, frälsta och rättfärdiggjorda av nåd genom tro. Men behöver vi inte ha gärningar då? Blir det inte lagiskt med gärningar? Nej inte om vi uppfattar Guds ord rätt. Vi får läsa Pauli brev men också Jakobs brev och alla andra bibelböcker så får vi helheten. I Jakobsbrevet står det mycket om att ha gärningar, men det är gärningar som kommer utifrån ett förvandlat hjärta och genom lydnad till vår Herre. De kristna som försöker behaga Gud i egen kraft kan känna det väldigt jobbigt så fort man talar om gärningar.... men gärningar är en frukt och inte en egen prestation och vi behöver bli förvandlade av Jesus för då kan vi leva i kärlek till vår nästa och göra gott och inte ont.
 
 
En del kristna tror också att det är lagiskt att få seger över synd, bli förvandlad, leva i renhet och helgelse men de har inte förstått Guds Ord. Om man lever i synd kan det kännas jobbigt när man hör sådant här, men om man uppfattar Guds nåd och kärlek rätt så kan man springa till Jesus och be Gud om förlåtelse och rening. Gud älskar oss och vill inte att vi hela livet ska kämpa med elände och synd, Han vill sätta oss fria. Naturligtvis ska vi inte fokusera på synd och elände eller gå in i navelskåderi. Vi ska fokusera på att Gud älskar oss, men om vi får problem med synd och elände behöver vi förstå att det finns frihet genom Jesus från allt sådant för Gud älskar oss så mycket att Han vill att vi ska få vara fria och glada. En del kristna vill inte höra sådan här undervisning för de vill ha kvar sin synd, de gillar den så de blir arga och säger: lagiskhet eller man ska inte döma osv. Nu ska jag ta ett exempel här: Tänk om Hitler hade bett frälsningsbön, men sedan aldrig velat omvända sig och lämna synderna han hade och istället fortsatt och mörda judarna. Skulle det vara okej? Nej, bara för att man bett frälsningsbön så blir inte allt okej om man inte överlämnar sig helt åt Gud och lämnar synden. Gud kunde ha förvandlat Hitler och gett honom ett kärleksfullt hjärta. Detta gäller oss alla, alla behöver vi bli förvandlade. Om vi har problem med vredesutbrott t ex, ska vi ursäkta det med att ligger i släkten t ex? Nej Jesus kan rena och sätta oss fria från allt sådant.
 
 
En del predikanter vill inte ta upp sådana här tuffa bitar utan de ger bara ut gosbitarna i Guds Ord för att de vill bli eller fortsätta vara populära, men vi är inte kallade till att vara populära utan ge ut hela Guds Ord inte bara det som låter gosigt. Jag vill hellre vara lydig Gud och ge ut helheten av Guds Ord än bli populär. Vill man bli populär ska man satsa på något annat. Låt oss hålla oss till hela Guds Ord och inte bara ha ett litet häfte kvar av Bibeln eller bara pärmarna. Jag Anette hade aldrig fått seger över synden i mitt liv om jag inte fått en rätt och sund biblisk helgelseundervisning. Jag behövde också Gudsfruktan. Jag hade tidigare fått höra att "ja vi är ju bara människor och Gud förlåter ju oss". Detta är ju sant, men man sa det på ett sådant sätt att man förblev kvar i sitt elände och fick aldrig någon seger. Vi kan inte leka kristna. Det är inte svårt att vandra i renhet, helgelse och fri från synd genom Jesus och Hans seger. Om vi har synd i våra liv behöver vi omvända oss och bekänna synden inför Gud. Jesus renar oss med sitt blod. När jag blev starkt fylld med den Helige Ande och fick rätt helgelseundervisning fick jag en underbar seger i mitt liv. Seger och frihet är också nåd och att tjäna Gud är nåd. Vi har inget att berömma oss för. Vi får göra allt i Guds nåd och Guds nåd ger oss kraft att säga nej till det som är fel säger Bibeln. Jag kan inte här gå igenom allt detta om vår rättfärdiggörelse av tro och nåd och Guds underbara nåd och om helgelse så jag rekommenderar dej att gå in på vår hemsida: www.jesusmissionen.com och läsa där. Var välsignad!!

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela