akujala.blogg.se

Nederlagskristendom eller segerkristendom med Guds Ord och Andens uppfyllelse?

Publicerad 2017-08-05 11:44:00 i Undervisning,

Jesus vill hela och upprätta sargade människor och Jesus vill sätta bundna människor fria. Hur kan detta gå till då? Självklart behöver man bli frälst och bli en överlåten kristen om man inte är det. Sedan behöver man veta att man är älskad av Gud och accepterad som man är i Kristus. Gud ser inte ner på oss. Han tycker inte att vi är ett avskum pga problem. Jesus ser på oss med sina kärleksögon. Han vill att vi ska få blomma ut i Honom och att vi ska få bli av med problem och jobbigheter. Vi behöver möta Jesus och Hans kärlek. Vi behöver få en underbar kärleksrelation med Jesus. Sedan behöver man få undervisning om att vi är nya skapelser i Kristus, att vi är vad Guds Ord säger att vi är osv. De som undervisar behöver ha Guds Ord i sig och kunna Guds Ord. Vi ska inte ge ut mänskliga läror och lösningar, vi ska ge ut Guds Ord som förvandlar människorna. Det behövs omvändelse från synd också om någon är fast i synd. Jesus renar då den som omvänder sig med sitt blod. Om någon ändå efter det sitter fast i någon synd eller problem så kan det vara så att denne kan vara bunden av djävulens bojor och band starkt. Då behöver man be för denne och sätta denne fri i Jesu namn. Det som är viktigt är också att den som lämnar någon synd inte går tillbaka till eländet för det kan bli sju gånger värre. Jesus sa till äktenskapsbryterskan: ”Inte heller jag dömer dig, gå och synda ej mer”. Den som vill bli själsligt helad och fri behöver också förlåta de människor som gjort fel och ont mot en. Om man inte förlåter de man behöver förlåta så lägger man hinder för sig själv till frihet, helande, upprättelse och man blir själv ett hinder för att kunna vara den man är i Jesus Kristus och man lägger också hinder för sig själv att kunna tjäna Gud i den kallelse man har. Självklart behöver vi förlåta andra för att också själva kunna bli förlåtna av Gud. Matt 6:14-15: ”För om ni förlåter människorna deras överträdelser, ska er himmelske Far också förlåta er. Men om ni inte förlåter människorna, ska inte heller er Far förlåta era överträdelser.” När man blivit fri så är det viktigt att man tar in Guds Ord och läser Bibeln för att bli uppbyggd. Det står i Guds Ord att det är till liv och läkedom för oss. Det är också viktigt att varje dag leva nära Herren Jesus i gemenskap med Honom.

I en del församlingar så ger man inte den rätta hjälpen till människor. Nej, man står för något slags själsligt. Det är bara de som haft en bra uppväxt, mår bra själsligt och är starka mänskligt sett som mår bra där och gör saker i församlingen. Om en utslagen människa med t ex alkoholproblem eller en psykiskt sjuk människa dyker upp i en sådan församling så förblir denne i sitt nederlagstillstånd och även alla andra människor som mår mer eller mindre dåligt. Det kan också finnas svaga, osäkra människor med dåligt självförtroende som förblir kvar i detta tillstånd. Varför? Jo, man ger inte ut den undervisning från Guds Ord som kan sätta människor fria från sina problem och jobbigheter. Ingen får någon undervisning om att Gud kan förvandla osv. Gud älskar oss och Han älskar verkligen de små människorna med problem och elände i sina liv. Gud vill möta dem och ta dem ut ur eländet.
De finns människor som Jesus förvandlat till en sådan grad att andra kring dem tror att de haft en kanobra uppväxt, alltid haft det bra och varit omtyckta osv för de verkar må så bra. Men det som egentligen syns är Guds kraft och förvandling och om de fick veta om bakgrunden i deras liv skulle de bli förvånade. Man kan vara svag i sig själv, men stark i Herren. Vi behöver bry oss om svaga, sjuka och sargade människor och lyfta upp dem och hjälpa dem, inte utifrån en överlägsen eller nedlåtande attityd. När man blir en ny skapelse i Kristus får man blomma ut i allt vad Gud lagt ner i en av gåvor och personlighet. Personligheten blir inte längre bunden i t ex försagdhet, fruktan eller mindervärde. Gåvor kan blomma ut. När man blir en ny skapelse i Kristus blir man ödmjuk, full av kärlek till andra, man blir uppmuntrande. Man blir inte en överlägsen person som ser ner på andra.

En till sak som är väldigt viktigt. Det är att vi troende behöver bli fyllda av den Helige Ande. Vi behöver bli döpta i den Helige Ande och ständigt bli påfyllda så länge vi lever. Vi kan t ex inte helgas i egen kraft eller leva ett kristet liv i egen kraft. De som är själsligt starka kan leva bra och fungerande liv i våra församlingar men vi andra då, vi som är svaga i oss själva, hur går det för oss? Vi kan inte ha bra liv i vår egen kraft och styrka. Förresten alla kristna behöver den Helige Ande för ingen kan tjäna Gud eller helgas i egen kraft. Då blir det bara egna ansträngningar både vad gäller goda gärningar och försök till att tjäna Gud. Läs gärna mer om helgelse och vår rättfärdiggörelse av tro här på bloggen eller på vår hemsida: www.jesusmissionen.com. En del kristna är så rädda för att bli döpt och fylld av den Helige Ande för de är rädda att det inte skulle vara Guds Ande när de blir uppfyllda. De tror också att det inte får varken synas eller höras när den Helige Ande fyller dem. Men läs i Apostlagärningarna om när lärjungarna där blev döpta i den Helige Ande. Det gick inte lugnt till. En del trodde t o m att de druckit sig fulla på vin. Jag behöver den Helige Ande varje dag för att tjäna Herren och för min helgelse och i allmänhet. De kristna som inte vill ha den Helige Ande pga att de är så rädda att det blir något överspänt och något som inte är den Helige Ande de måste försöka helgas i egen kraft och de måste försöka tjäna Gud i egen kraft. Oj vad torrt, tungt och jobbigt det måste bli. Öppna dig istället för den Helige Ande. Själv kände jag mig ovärdig så att jag inte öppnade mig för den Helige Ande under en lång period i mitt liv. Men 1996 sa jag till den Helige Ande att Han var välkommen in i mitt liv. Då fyllde Herren mig starkt med den Helige Ande och jag fick ett förvandlat liv från nederlag till seger och kom även ut i tjänst för Herren. Det är något för dig också. Var välsignad!

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela