akujala.blogg.se

Bebismat?

Publicerad 2024-01-14 17:49:28 i Allmänt,

En liten bebis behöver mjölk och välling och detsamma gäller bebis kristna. Man behöver som nykristen få en nära kärleksrelation med Jesus som man vårdar och behåller resten av sitt liv.
Bebisar kan inte få i sig fast föda. Om föräldrarna skulle försöka stoppa i bebisen en köttbit så går det inte. Detsamma gäller för bebiskristna. Men när barnet växer och blir större så är det läge att ge mosad mat och sedan fastare föda. Detta förstår alla föräldrar, om de inte gör det så blir det vanvård av barnet och då kan socialtjänsten gripa i. Men när det gäller i den Andliga familjen så verkar det vara svårt att förstå. Vanvård där är det inte många som vill ta itu med. En del förkunnare ger bara ut mjölk och välling hela tiden precis som om hela kristenheten är en enda stor bebis. Man ger bara ut det söta från Guds ord. När svåra tider kommer exempelvis så är ingen rustad för det pga att man lever bara på mjölk och välling. Alla är bebisar.
När man växer upp behövs hälsosam mat och fast föda. Barnen behöver få muskler och inte äta sådant som gör att de inte växer eller blir överviktiga. Man behöver lära barn att klara av livet. Om man behandlar barnen fel och de bara får äta sötsaker och kanske bara korv och makaroner så blir de undernärda och kanske stannar i växten, blir sjuka osv. En del förkunnare tror att man ska välja alla positiva och lättsmälta bibelord. De menar att det är det som bygger upp och blir till en uppmuntran för människor. Men vi behöver mer än så. Dessa förkunnare verkar mest vilja vara populära och omtyckta. Det verkar som det är viktigast för dem och inte att kristna får all den Andliga föda som de behöver så att de kan växa och mogna. Eller så är dessa förkunnare inte insatta i Guds ord. Du hör dessutom bara välgångsprofeterande från dessa. Man gullar i oändlighet med människor. Frukten av detta blir att bebiskristna aldrig växer upp. De har fortfarande stora blöjor på sig och andra behöver byta på dem trots att de borde vara fullfuxna kristna för länge sedan. Barn som inte får en uppfostran med korrigering tar skada. Om man bara gullar med barnen blir de bortskämda och lär sig inte att klara av livet.
Vi som var barn på exempelvis 70-talet fick inte alltid som vi ville. Vi fick äta det som våra föräldrar serverade oss. Många av oss hade det inte alltid så lätt, men vi lärde oss att klara av livet med dess svårigheter. Vi blev inte bortskämda. Självklart behöver vi mycket kärlek och omsorg från våra föräldrar när vi växer upp. Men kärlek innebär också att man varnar och lär sina barn vad som kan skada dem och vad som är ohälsosamt osv. I Guds familj behövs också att man får lära sig klara av livet som kristen och det är ingen dans på rosor. Var välsignad.

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela